Grad Trogir, turizam i ponuda

TURISTI KOJI POSJETE GRAD TROGIR SE MOGU OKRIJEPITI U MNOGIM RESTORANIMA

Turisti koji posjete grad Trogir se mogu okrijepiti u mnogim restoranima od kojeg se posebno ističe restoran Tragos, koji pripada samom vrhu hrvatske i dalmatinske gastronomije i kulinarstva.
Restoran sadrži kamene ploče koje datiraju iz 17. stoljeća te mnoge reljefe i skulpture gdje se od davnina proizvodilo vino, te je stoga zbog ovoga razloga restoran Tragos najpoznatiji restoran dalmatinskog područja. Ovdje se pripremaju najfinija jela od svježe ulovljene ribe, mesa i povrća koje je uzgajano u obiteljskim vrtovima, a za okrjepu se nude poznata hrvatska vina.
Zbog svih ovih atributa i ljepota ovaj restoran je upisan u mnoge svjetske vodiče, koji tijekom ljetnih mjeseci može poslužiti veliki broj gostiju. U blizini restorana se nalazi i predivna plaža, koja svojom ljepotom oduševljava turiste, a nudi i veliki hlad za one starije turiste. Sama plaža nudi mnoštvo sportskih mogućnosti za zabavu i rekreaciju te se tako turisti mogu opustiti uz igranje odbojke na pijesku, a značajno je i skijanje na vodi, surfanje te jedrenje.

GRAD TROGIR JE ATRAKTIVNO SREDIŠTE

Hotel Fontana u gradu Trogiru je također jedan od izbora prilikom ljetovanja stranih i domaćih turista, a pogodan je tome što se nalazi u samome centru staroga dijela grada. Vrlo je blizu trogirskoj Katedrali te je stoga stranim turistima posebno atraktivan, a dići se i restoranom koji gleda na trogirsku rivu. Vanjski dio restorana sadrži 200 mjesta, i tijekom ljetnih mjeseci je uvijek prepun, a turisti jednostavno ne mogu odoljeti svježem morskom zraku i prekrasnom plavom moru. S obzirom na to da je ovo hotel sa 3 zvjezdice zasigurno pruža ugodan boravak a sadrži i predsjednički apartman.

Posebno se ističe i hotel Pašike sa 4 zvjezdice, koji svojom bogatom ponudom svake godine oduševljava strane turiste. Ovdje se mogu organizirati mnogi sadržaji poput mnogih poslovnih sastanaka, vjenčanja i drugih svečanih događanja. Hotel nudi mogućnost izleta na Drvenik u Šoltu, grad Dubrovnik koji svojom ljepotom i riznicom lijepe arhitekture oduševljava trogirske turiste.

TROGIR NUDI PRIVATNI SMJEŠTAJ – APARTMANE, MODERNE VILE I HOSTELE

Turisti tijekom dolaska u Trogir se mogu odlučiti za smještaj u hotelima, privatnim apartmanima, modernim vilama i hostelima. Posebno valja istaknuti hotel Trogirski Dvori koji nudi bogatu turističku ponudu. Sobe su moderno opremljene sa svim potrebnim aparatima i balkonima, a turisti se mogu opustiti u prekrasnom ambijentu ovoga hotela. S obzirom na to da se nalazi samo jedan kilometar od centra samog grada, idealan je za poslovne ljude i obitelji sa djecom. Ovo je jedan od hotela sa najdužom tradicijom, a sadrži restoran gdje se mogu organizirati mnogi poslovni sastanci, večere i ostala razna događanja.

Nude se kvalitetna Hrvatska i svjetska vina, a dugotrajna tradicija pripremanja dalmatinskih specijaliteta i bogata gastronomska ponuda će zasigurno oduševiti svakog gosta. Hotel je otvoren tijekom cijele godine, tako da se ovim uslugama mogu koristiti i sami stanovnici grada Trogira. Unutrašnjost hotela može primiti 80 ljudi, a većinu godine ovaj restoran obroke poslužuje na velikoj terasi koja ima 60 mjesta.

Objavljeno dana