KAKO OČISTITI CRIJEVA SLANOM VODOM?

Mnogi ljudi pate od zatvora i jedenje hrane bogate vlaknima ne pomaže uvijek. Najbolje rješenje problema je uporaba fiziološke otopine. Slana voda pomaže brzom čišćenju crijeva i normalizaciji probavnog sustava. Tijelu je potrebna sol za pokretanje raznih biokemijskih procesa. Pospješuje detoksikaciju i uklanjanje toksina. Fiziološka otopina pomaže ne samo čišćenju crijeva, već i ublažavanju kroničnog umora.

Kako pripremiti fiziološku otopinu za čišćenje debelog crijeva?

Za pripremu otopine potrebna vam je morska sol, ali ne jodirana. U takvu otopinu ne možete dodati jod. Ako se postupak izvodi prvi put, bit će dovoljno par žličica soli. Voda treba biti filtrirana i na sobnoj temperaturi. Može biti malo toplije, ali ni u kojem slučaju nemojte koristiti vruću vodu.
Trebat će vam i malo limunovog soka kako biste smanjili okus soli.

Priprema je jednostavna:

– ulijte vodu u litarsku staklenu posudu
– dodajte sol
– dodajte dvije žlice limunove vode
– zatvorite staklenku poklopcem i temeljito protresite dok se granule soli potpuno ne otope

Otopinu treba popiti u roku od maksimalno deset minuta. Tada legnite na bok i s jedne strane masirajte trbuh, a zatim legnite i s druge strane, pa s druge strane masirajte trbuh. Za pola sata mješavina bi trebala očistiti crijeva.

Postupak čišćenja može se u potpunosti dovršiti za nekoliko sati, pa se preporučuje odgoditi važne sastanke i druga obaveze tijekom postupka. Ovo čišćenje najbolje je provesti natašte ili barem nekoliko sati nakon jela.

Trebali biste jesti hranu koja povoljno djeluje na crijevnu mikrofloru što znači, koristiti proizvode kao što su: mliječni proizvodi, brokula, mekinje, cjelovite žitarice, povrće, voće. Izbjegavajte masno meso, prženu hranu, začinjenu hranu i alkoholna pića.

Objavljeno dana