Masaža

Definitivno možemo reći da je masaža jedna od najstarijih metoda liječenja za održavanje i postizanje bolje funkcije cijelog organizma. Masažom djelujemo na: mišićni, limfni, vaskularni te živčani sustav. Iz tijela se otklanjaju toksini, relaksiraju i toniraju mišići, pospješuju živčani impulsi u tijelu. Reguliramo tlak i metabolizam te ujedno razgrađujemo celulit što je u zadnje vrijeme itekako popularna i vrlo tražena usluga.

Medicinska masaža je metoda sustavnog pokreta rukama na tijelu gdje se manipulira tjelesnim tkivima. Ukoliko je masaža dio rehabilitacijskog procesa mora je provoditi stručno osposobljena osoba. Preporuča se kod tegoba kralježnice, sportskih ozljeda, glavobolja, nesanice, kod napetosti i umora nogu. Korist od medicinske masaže imaju osobe svih starosnih dobi jer je masaža od davnina poznata kao dodir koji liječi.

Energetska masaža se svojim djelovanjem u mnogome razlikuje od medicinske masaže jer se ciljanim pokretima koncentriramo na energetske centre tijela. Mada se u istočnim zemljama već tisućama godina liječi djelovanjem na energetske centre koje se nalaze od tjemena glave do tabana, kod nas na zapadu se naročito posljednjih godina puno o tome piše i govori. S obzirom da svaki energetski centar svojim radom zahvaća pojedine organe i hormonalne žlijezde, vrlo je važno da energetski centri budu čisti i u ravnoteži za fizičko zdravlje čovjeka inače nastupa bolest.

Objavljeno dana